Globinsko čiščenje sedežnih garnitur

GLOBINSKO ČIŠČENJE SEDEŽNIH GARNITUR

Tudi vi iščete podjetje, ki opravlja globinsko čiščenje sedežnih garnitur? Na pravem mestu ste!

ALFA čiščenje postopek s katerim z vaše sedežne garniture, odstranimo vse nečistoče, obenem pa pohištvu osvežimo barvo in odstranimo neprijetne vonjave, imenujemo globinsko čiščenje sedežne garniture. Z uporabo profesionalnih ekstrakcijskih strojev in vrhunskih bio-razgradljivih čistil bo vaša sedežna garnitura kot nova, imela bo svež vonj in uporabljali jo boste lahko dlje. Najbolj učinkovito v boju z umazanijo oblazinjenega pohištva je globinsko čiščenje sedežnih garnitur.

Dejstvo je, da ljudje, ko smo doma, večinski del časa preživimo v dnevnih sobah. Tu so z vidika uporabe in estetike je najbolj izpostavljeni kosi pohištva prav sedežne garniture. Ob dolgoročni uporabi sedežne garniture postanejo pravo gojišče pršic, nevarnih bakterij, alergenov, neprijetnih vonjav, ostankov hrane in pijače, dlake domačih živali, telesnih tekočin, ostankov kože,… Si predstavljate koliko vsega tega se skriva v vaši sedežni gatnituri?

Termin za globinsko čiščenje sedežne garniture si rezervirajte TUKAJ

POKLIČITE NAS

070 551 011

PIŠITE NAM

info@alfaciscenje.si

SLEDITE NAM

alfaciscenje

ŽELIM PONUDBO

Izpolni obrazec

Globinsko čiščenje sedežne garniture je posebna naloga, ki zahteva nekaj znanja, opreme in časa. Izvedljiva je v domači režiji, a predlagamo, da to nalogo za najboljšo izvedbo prepustite profesionalcem, ki jo bodo opravili z odliko.

Večkrat smo se že srečali s strankami, ki so to nalogo poskušale rešiti s pomočjo takih in drugačnih čistil, ki vse skupaj samo še poslabšajo. Madeži iz majhnih postanejo večji, vonjave se pomešajo, pršice svoje domovanje še poglobijo,…

Predlagamo, da se na nas obrnete že pred takimi poskusi saj verjamemo, da je profesionalno globinsko čiščenje najboljša in v končni ceni tudi najcenejša rešitev za čiste sedežne garniture. Za informacije o globinskem čiščenju in naročila smo vam na voljo TU.

Globinsko čiščenje Ljubljana

POTEK POSTOPKA GLOBINSKO ČIŠČENJE SEDEŽNIH GARNITUR

Za popolno in varno izvedbo postopka globinskega čiščenja  v prvi vrsti rabimo profesionalni ekstrakcijski stroj, elektriko, vodo, primerna čistila, ročno/strojno krtačo, zaščitna sredstva, nekaj mikrokrp in zadostno mero truda, natančnosti in znanja.

Ob naročilu storitev globinsko čiščenje sedežnih garnitur se bomo dogovorili o ceni in terminu obiska na vašem domu. Ob dogovorjenem terminu vas bomo obiskali na želeni lokaciji.

GLOBINSKO ČIŠČENJE SEDEŽNIH GARNITUR PO KORAKIH

Predpriprava

PRIPRAVA

Ogled čiščenca, priprava sesalca, čistil, zaščitnih sredstev, odmik sedežne garniture od stene in drugih kosov pohištva. Ko vse pripravimo, se globinsko čiščenje sedežnih garnitur lahko prične.

Izvedba1

IZVEDBA

Sedežno garnituro najprej zmočimo,nanesemo primerno čistilno sredstvo,namočeno površino nato ročno/strojno skrtačimo,sledi ekstrakcijsko sesanje in izpiranje.

Izboljšave

IZBOLJŠAVE

Celotno površino podrobno pregledamo,sledi odstranjevanje madežev (po potrebi),strojno izpiranje in dodajanje osvežilca vonjav (opcijsko),temeljito globinsko sesanje odvečne tekočine.

Po čiščenju2

PO ČIŠČENJU

Postopek traja 1-3 ure, odvisno od nečistoče in velikosti čiščenca.Čas sušenja: 1-24 ur.Čiščenca pustiti v neuporabi do popolne suhosti materiala.

GLOBINSKO ČIŠČENJE SEDEŽNIH GARNITUR IMA ŠTEVILNE PREDNOSTI

Skozi čas je globinsko čiščenje za uporabnike sedežnih garnitur prineslo številne koristi, tako pri sami uporabi pohištva, kot tudi pri izboljšanju zdravja in kakovosti življenja ljudi. Med nekatere prednosti/koristi takega čiščenja zagotovo lahko štejemo naslednje:

 • podaljšana življenjska doba tekstilnih površin,
 • lepši izgled tekstilnih površin,
 • bolj intenzivne barve tekstilnih površin,
 • bolj čist in prijeten življenjski prostor,
 • bolj zdrav življenjski prostor,
 • manj prahu in zdravlju škodljivih snovi.
 • odstranjene pršice in prah,
 • odstranjene bakterije in alregene snovi,
 • odstranjeni madeži in ostale nečistoče,
 • odstranjene neprijetne vonjave,
 • odstranjen cigaretni vonj,
 • odstranjene vonjave hišnih ljubljenčkov.

UKREPAJTE TAKOJ

Globinsko čiščenje sedežne garniture priporočamo vsem, še posebno pa ljudem za alergijami na pršice, in prah saj vam bo le-to prineslo znatno prednost v boju za svoje zdravje. Čist in urejen življenjski prostor pa bo pripomogel k boljšemu splošnemu počutju. Priporočamo globinsko čiščenje oblazinjenega pohištva v letnih intervalih.

Kdaj se odločiti za globinsko čiščenje? TAKOJ! Že sam obisk naše spletne strani kaže na to, da se vam zdi da bi vaša sedežna garnitura rabila čiščenje. Ne odlašajte, saj se bo z vsakim dnem brez čiščenja stanje le še slabšalo. Za popolno odstranitev madežev in drugih nečistoč je pomembno, da da se za čiščenje odločite pravočasno.

Globinsko čiščenje sedežnih garnitur Mikrotkanina
Globinsko čiščenje sedežnih garnitur vonj

Globinsko čiščenje sedežnih garnitur je postalo še bolj popolno. Izberite si najljubši vonj za vaši sedežno garnituro.

Izbirate lahko med 5 vonji:
🍏 Zeleno jabolko
🍓 Jagoda
🥢 Vanilija
🥥 Pina colada
🥛 Nevtralno.

Naši osvežilci vonjav so narejeni na vodni osnovi in vsebujejo odstranjevalce neprijetnih vonjav in nevtralizatorje. Tako neprijetne vonjave ne le prekrijemo, temveč jih tudi odstranimo.

KAKO DOMA OČISTITI SEDEŽNO GANITURO?

Ne dovolite, da vam umazana sedežna garnitura uniči življenjski slog, pogled na madeže poslabša počutje, naložen prah povzroči kihanje ali še hujše alergijske reakcije. Preberite si nekaj preprostih nasvetov za redno domače vzdrževanje in čiščenje sedežne garniture. Ob rednem vzdrževanju, 1 krat letno priporočamo tudi globinsko čiščenje sedežne garniture.

PREPROSTI NASVETI ZA ČIŠČENJE SEDEŽNIH GARNITUR

 1. REDNO SESANJE PRAHU. Nabiranje prahu, pršic in drugih alergenih snovi v notranjosti sedežne garniture omejite z rednim sesanjem pohištva. Sedežno garnituro presesajte s sesalnikom vsaj 1x tedensko (za najboljšo učinkovitost uporabite najmanjši nastavek).
 2. POLITE TEKOČINE, REAGIRAJTE TAKOJ. Ko po sedežni garnituri nekaj polijemo, je vsekakor najbolj pomembno, da se čiščenja lotimo takoj. Dlje, ko s čiščenjem odlašamo, težje je popolno odstranjevanje madežev.
 3. PREBERITE NAVODILA PROIZVAJALCA. Prvo pravilo; pred uporabo detergentov za čiščenje sedežne garniture si vedno preberite navodila za vzdrževanje sedežne garniture, ki se navadno nahajajo na skritih delih pohištva. Uporaba neprimernega čistila lahko povzroči nepopravljivo škodo.
 4. UPORABITE SUHO MEHKO KRTAČKO. Za odstranjevanje posušenih delcev (prilepljeni na tkanino), uporabite suho mehko krtačko. S krtačko podrgnite po tujku in nato razbite delce s sesalcem posesajte stran.
 5. PRED MOKRIM ČIŠČENJEM. Pred vsakim mokrim čiščenjem sedežne garniture, le-to najprej suho temeljito presesajte. S tem si boste olajšali delo in preprečili težave z zlepljenim prahom. Prah se v stiku z vodo zlepi in čiščenje postane težavno.
 6. NEPRIJETNE VONJAVE. Za domače odstranjevanje neprijetnih vonjav in določenih madežev lahko uporabite sodo bikarbono. Na težavno mesto potresite jedilno sodo in pustite delovati 15-20 minut, nato s sesalnikom temeljito posesajte.
 7. ODSTANJEVANJE MADEŽEV. Sedežno garnituro čistite le s primernim čistilom. V kolikor ne veste katero čistilo je primerno za vaš kavč, vedno preverite navodila. Na navodilih je napisana tudi oznaka katero vrsto čistila lahko uporabite (W – čistilo na vodni osnovi, S/W – vodna in blaga kemična čistila, S – kemična čistila,). Pred čiščenjem preizkusite delovanje na skritem mestu. Nanesite zmerno količino čistila, z mehko krtačo podrgnite in s čisto gobo popivnajte odvečno tekočino (z zunanjega roba proti notranjosti madeža). V kolikor je mogoče čistite od šiva do šiva.
 8. SUŠENJE SEDEŽNE GARNITURE. S čisto, mehko brisačo popivnajte preostalo tekočino. Z dodatno čisto, suho brisačo obrišite celo čiščeno površino. Sedežno garnituro pustite, da se naravno posuši (vsaj 12 ur).

Pri domačem čiščenju sedežnih garnitur priporočamo zmerno uporabo namenskih čistilnih sredstev, saj se v nasprotnem vidna umazanija zelo hitro poveča in je končni rezultat lahko še slabši. V kolikor je to mogoče čistilo izperite iz sedežne garniture. Za profesionalno globinsko čiščenje sedežnih garnitur, preprog, stolov in drugega pohištva nas kontaktirajte.

STRANKE O NAS

5/5
5/5
5/5

Darja, Maribor

5/5
5/5

Neža, Celje

5/5
5/5

Maja, Ljubljana

5/5
5/5

Lea, Koper

Za vse dodatne informacije smo na voljo na naši klicni številki 070 551 011.

ali preko e-pošte: info@alfaciscenje.si.

Termin za globinsko čiščenje sedežne garniture naročite tukaj.

Na vsa vaša vprašanja bomo z veseljem odgovorili tudi preko Facebook profila.