Čiščenje usnjenih sedežnih garnitur

ČIŠČENJE USNJENIH SEDEŽNIH GARNITUR

Čiščenje usnjenih sedežnih garnitur je posebna naloga. Čiščenje usnja zahteva čistila s primerno pH vrednostjo, krtačke s primerno trdoto in zadostno število mikrokrp. Po čiščenju je treba očiščeno sedežno garnituro temeljito premazati z negovalnim sredstvom. Priporočamo tudi nanos zaščitnega sredstva, ki usnje varuje pred obrabo, mikroumazanijo in UV žarki. Čiščenje usnjene sedežne garniture je lahko od primera do primera zelo različno. Pri določenih sedežnih garniturah uporabljamo čistila v obliki pene, pri drugih močnejša čistila, ki jih je treba izpirati, pri tretjih pa je dovolj že pH nevtralno čistilo na vodni osnovi.

Usnjene sedežne garniture sodijo med tiste kose pohištva, ki so vedno modni in estetsko primerni za vsak prostor. Material je zelo zanesljiv, vzdržljiv in preprost za čiščenje in vzdrževanje. Da bi usnjena sedežna garnitura dosegla željeno življenjsko dobo je treba usnje redno vzdrževati in čistiti. Za čiščenje usnjenih sedežnih garnitur nas pokličite ali nam pišite  in dogovorili se bomo za vam najbolj ustrezen termin obiska. Vašo sedežno garnituro bomo razmastili, jo temeljito ročno očistili in premazali z vrhunskim negovalnim sredstvom. Naša čistila so profesionalna in popolnoma varna za čiščenje usnjenih sedežnih garnitur. 

Privoščite si temeljito čiščenje usnjene sedežne garniture, stolov, foteljev ali avtomobilskih sedežev še danes. Zagotavljamo 100% garancijo zadovoljstva, v nasprotnem postopek ponovimo takoj ali pa vam povrnemo denar. Kontaktirajte nas in očistili vam bomo želeni kos pohištva KJERKOLI v Sloveniji.  

ALFA NAMIGI ZA ČIŠČENJE USNJENIH SEDEŽNIH GARNITUR

Čiščenje usnjene sedežne garniture

Kot vsi drugi tudi usnjen kavč potrebuje redno sesanje/brisanje prahu, kar lahko opravite s sesalcem (krtača naj bo brez ostrih robov in trdih krtačk), z omelom za brisanje prahu ali mikrokrpo. Madeže očistite s suho krpo, za bolj trdovratne pa priporočamo uporabo vode v kombinaciji z mikro-krpo. Najbolj trdovratnih madežev pa se lotite s primerno količino čistil in primernimi pripomočki. Čistite ročno in brez uporabe strojev. Priporočamo uporabo mikrokrpe, posebne krtačke za usnje in čistila primerna za usnje. Po čiščenju sedežno garnituro obvezno premažite s sredstvom za nego usnja.

Vzdrževanje usnjenih sedežnih garnitur

Za dolgo življenjsko dobo usnjene sedežne garniture je ključno ohranjanje vlage usnja. Vlaga usnju omogoča prožnost in mehkobo, če vlaga izhlapi usnje postane suho in v večini primerov razpokano. Za zagotavljanje vlage usnju, priporočamo tedensko brisanje celotne površine z rahlo vlažno krpo. S tem preprečimo tudi nabiranje prahu in druge usnju škodljive umazanije. Vlažno brisanje prahu pa še ne pokrije rednega vzdrževanja usnja. Vlažna krpa ne odstrani vseh maščob, ki se nabirajo na usnju, zato temeljito čiščenje usnjenih sedežnih garnitur s čistili za usnje, priporočamo vsaj 1-2 krat letno.

KAKO OPRAVIMO DELO?

Za vse dodatne informacije smo na voljo na naši klicni številki 070 551 011

ali preko e-pošte: info@alfaciscenje.si.

Čiščenje usnjene sedežne garniture lahko naročite tukaj.

Na vsa vaša vprašanja bomo z veseljem odgovorili tudi preko našega Facebook profila.