Globinsko čiščenje vzmetnic

Globinsko čiščenje vzmetnic

Globinsko čiščenje vzmetnic je posebna naloga, ki zahteva primerna čistila in strojno opremo. ALFA čiščenje strokovnjaki za globinsko čiščenje, uporabljamo le najboljše profesionalne stroje. To je globinski ekstrakcijski sesalec, globinski UV sesalec in parni čistilnik. UV in parni čistilnik služita za sterilizacijo vzmetnice, ekstrakcijski sesalec pa za izpiranje vseh nečistoč iz oblazinjenega pohištva.

Splošno znano je, da postelje, vzmetnice in blazine skupaj s toploto, vlago in drugo nečistočo tvorijo idealno okolje za razvoj hišnih pršic, alergenov in drugih zdravju nevarnih snovi. Življenje v takem okolju pogosto vodi v težave z dihali, astmatična in bronhialna obolenja ter hude alergijske reakcije.

Globinsko čiščenje vzmetnice je bližnjica do čiste postelje in bolj zdravega spanca.

Hišne pršice nam lahko škodujejo

Če se osredotočimo na pršice, lahko povemo, da niti najbolj čisto stanovanje ni imuno na njihov razvoj. V vsakem stanovanju prebiva več milijonov pršic, ki se nahajajo predvsem v vzmetnicah, posteljnini, sedežnih garniturah, preprogah in ne nazadnje tudi na zavesah. 

Hišne pršice so majhni, brezbarvni in prostim očem nevidni paraziti iz skupine pajkovcev, ki proizvajajo nam škodljive snovi. Njihova življenjska doba je do 3 mesece. V svojem življenju pa zrastejo do ⅓ mm in živijo v okolju z nivojem vlažnosti med 70-80% in temperaturo okoli 20°C.

Prehranjujejo se predvsem z organskimi sestavinami hišnega prahu, kot so človeška odmrla koža, lasje in dlake. Od tod izvira naš problem s pršicami, saj odrasla oseba dnevno odloži 1,5 grama odmrle kože, kar omogoči eno tedensko preživetje, 1 milijonu pršic.

Simptomi občutljivosti na pršice in njihove iztrebke se kaže kot: motnje spanja, kašelj, zamašen in srbeč nos, izcedek iz nosa, vnetja oči, tiščanje v plučih, težave z dihanjem, bronhitis in astma.

Globinsko čiščenje vzmetnice z UV sterilizacijo

Ob naročilu globinskega čiščenja se lahko pri ALFA čiščenje odločite za dodatno UV sterilizacijo vzmetnic. Naš UV sesalnik z ultravijolično svetilko prežarči površino in iz nje odstrani do 99% pršic, mikrobov in drugih bakterij. 

Kakšne prednosti ima globinsko čiščenje vzmetnic?

Globinsko čiščenje vzmetnic dokazano pomaga pri lajšanju alergijskih reakcij in izboljšanju človeških življenjskih pogojev.

  • v celoti odstrani prah in hišne pršice,
  • odstrani bakterije in alergene snovi,
  • odstrani madeže in neprijetne vonjave,
  • osveži barve tekstilnih površin.
Čiščenje vzmetnice prej potem

Kako poteka globinsko čiščenje vzmetnic?

Znebite se vseh nečistoč na najboljši ALFA način. Naše globinsko čiščenje vzmetnic vključuje parno ali UV sterilizacijo. Tako iz vaše vzmetnice najprej odstranimo veliko večino bakterij, pršic in drugih neželenih nečistoč. Postopek nadaljujemo z mokrim globinskim čiščenjem vzmetnic. S tem iz vzmetnice odstranimo še preostanek vseh zdravju škodljivih snovi. Postopek globinsko čiščenje vzmetnice traja med 0,5-1 uro, čas sušenja traja 1-24 ur.

Za vse dodatne informacije smo na voljo na naši klicni številki 070 551 011

ali preko e-pošte: info@alfaciscenje.si.

Na vsa vaša vprašanja bomo z veseljem odgovorili tudi preko našega Facebook profila.

Globinsko čiščenje vzmetnice lahko naročite tukaj.