Globinsko čiščenje vzmetnic

Globinsko čiščenje vzmetnic

Globinsko čiščenje vzmetnic je posebna naloga. Izvedba zahteva primerna čistila in strojno opremo. ALFA čiščenje strokovnjaki za globinsko čiščenje, uporabljamo le najboljše profesionalne stroje. To je globinski ekstrakcijski sesalec, globinski UV sesalec in parni čistilnik. UV in parni čistilnik služita za sterilizacijo vzmetnice, ekstrakcijski sesalec pa za izpiranje vseh nečistoč iz oblazinjenega pohištva.

Splošno znano je, da postelje, vzmetnice in blazine skupaj s toploto, vlago in drugo nečistočo tvorijo idealno okolje za razvoj hišnih pršic, alergenov in drugih zdravju nevarnih bakterij. Življenje v takem okolju pogosto vodi v težave z dihali, astmatična in bronhialna obolenja ter hude alergijske reakcije.

Do ponudbe za globinsko čiščenje vzmetnic vas loči le klik na spodnji gumbek.

Hišna pršica

Če se osredotočimo na pršice, lahko povemo da niti najbolj čisto stanovanje ni imuno na njihov razvoj. V vsakem stanovanju prebiva več milijonov pršic, ki se nahajajo predvsem v naših vzmetnicah, posteljnini, sedežnih garniturah, preprogah in ne nazadnje tudi na zavesah. 

Hišne pršice so majhni, brezbarvni in prostim očem nevidni paraziti iz skupine pajkovcev, ki proizvajajo nam škodljive snovi. Njihova življenjska doba je do 3 mesece. V svojem življenju pa zrastejo do ⅓ mm in živijo v okolju z nivojem vlažnosti med 70-80% in temperaturo okoli 20°C.

Prehranjujejo se predvsem z organskimi sestavinami hišnega prahu, kot so človeška odmrla koža, lasje in dlake. Od tod izvira naš problem s pršicami, saj odrasla oseba dnevno odloži 1,5 grama odmrle kože, kar omogoči eno tedensko preživetje, 1 milijonu pršic.

Simptomi občutljivosti na pršice in njihove iztrebke se kaže kot: motnje spanja, kašelj, zamašen in srbeč nos, izcedek iz nosa, vnetja oči, tiščanje v plučih, težave z dihanjem, bronhitis in astma.

Kako poteka globinsko čiščenje vzmetnic

Pomislimo sedaj: koliko je trenutno pršic v našem bivališču? Koliko jih bo jutri, čez en teden ali mesec, ko pa je njihove najljubše hrane v neomejenih količinah?! Njihovo število najbolj  učinkovito omejimo z rednim globinskim čiščenjem oblazinjenega pohištva, vzmetnic in preprog. Pomembno je tudi redno pranje posteljnine in zaves. Suho čiščenje vzmetnic preprosto ni dovolj.

Znebite se vseh nečistoč na najboljši ALFA način. Naše globinsko čiščenje vzmetnic vključuje parno ali UV sterilizacijo. Tako iz vaše vzmetnice najprej odstranimo veliko večino bakterij, pršic in drugih neželenih nečistoč. Postopek nadaljujemo z mokrim globinskim čiščenjem vzmetnic. S tem iz vzmetnice odstranimo še preostanek vseh zdravju škodljivih snovi. Postopek globinsko čiščenje vzmetnice traja med 0,5-1 uro, čas sušenja traja 1-24 ur.

Za vse dodatne informacije smo na voljo na naši klicni številki 070 551 011

ali preko e-pošte: info@alfaciscenje.si.

Na vsa vaša vprašanja bomo z veseljem odgovorili tudi preko našega Facebook profila.

Globinsko čiščenje vzmetnice lahko naročite tukaj.