Kako izbrati primerno sedežno garnituro

Sedežna garnitura usnjena

Sedežna garnitura je ena pomembnejših investicij v naših domovih. Pomembno je, da si izberemo sedežno garnituro, ki odraža nas in naš življenjski slog. Kako se odločiti za tisto pravo? Katera je tista prava sedežna garnitura? Kateri material izbrati? Kakšne barve naj bo? Na srečo, na trgu obstaja veliko različnih oblik in slogov sedežnih garnitur, ki so narejene iz takih ali drugačnih materialov. V nadaljevanju predstavljamo nekaj tipov sedežnih garnitur, ki so primerne za različne življenjske sloge.

 

Kako izbrati primerno sedežno garnituro glede na življenjski slog?

 

Najboljša sedežna garnitura za hišne ljubljenčke

V kolikor ste lastnik hišnega ljubljenčka imate na voljo nekaj možnosti. Prva možnost je, da se pred nakupom sedežne garniture prepričate, da je ta odporna na tekočine in dovolj gosto tkana. Bolj gosto tkane tkanine so bolj vodoodbojne, kot tiste z ohlapnejšim tkanjem. Večje število niti in bolj gosto tkanje, zelo oteži vstop vlage v notranjost sedežne garniture. Druga možnost je, da izberete tkanino, ki je odporna na dlako hišnih ljubljenčkov. To bo preprečilo ˝zažiranje˝ dlake v sedežno garnituro na dolgi rok. Sesanje sedežne garniture bo lažje, ob tem pa bo tudi manj neprijetnih vonjav. Za lastnike hišnih ljubljenčkov priporočamo izbiro volnene ali usnjene sedežne garniture.

 

Najboljša sedežna garnitura za družine z otroki

Domovi v katerih so otroci so navadno zelo razigrani in veseli. Otroci se radi plazijo po tleh, tekajo naokoli ter skačejo in plezajo po kavčih. Sedežne garniture so navadno tudi najbolj priročne za kakšen hitri prigrizek. Tako se sedežne garniture hitro umažejo, njihov vonj pa postane neprijeten. Pri družinskih sedežnih garniturah izpostavljamo, da morajo biti enostavne za čiščenje in vzdrževanje. Priporočamo sedežne garniture iz bombaža (keper) ali bolj kakovostne mikrotkanine. Te sedežne garniture so večinoma lažje za čiščenje in bolj obstojne.

 

Sedežna garnitura, ki se najlažje čisti

Pri izbiri sedežne garniture je en pomembnejših faktorjev zagotovo možnost samostojnega čiščenja. Če imate doma otroke ali domače živali si zagotovo želite sedežno garnituro, ki bo lahka za čiščenje in bolj obstojna za madeže. Ob pravilnem vzdrževanju med te garniture spadajo sedežne garniture iz pravega ali umetnega usnja in mikrotkanine. Ti materiali so najboljši za čiščenje, saj se umazanija navadno odstrani že z navadno krpo.

 

Najbolj udobna sedežna garnitura

Če iščete najbolj udobne sedežne garniture imate na voljo nekaj možnosti. Med najbolj mehkimi in udobnimi materiali bi izpostavili semiš in žamet. Ta dva materiala zagotovo spadata med bolj mehke, udobne in prestižne, kar bo vaš dom povzdignilo stopničko višje. Ob tem jih je mogoče najti v različnih barvah, s čimer bo lažje najti pravo za vaš prostor.

 

Čiščenje in vzdrževanje oblazinjenega pohištva

Ko smo odgovorili na vprašanje kako izbrati primerno sedežno garnituro in je ta že izbrana in kupljena je pomembno investirati tudi v profesionalno čiščenje in vzdrževanje oblazinjenega pohištva. ALFA čiščenje smo na voljo za vsa vprašanja o vzdrževanju sedežnih garnitur. Naše profesionalno globinsko čiščenje sedežne garniture v vsak dom prinese svežino in pripomore k boljšemu zdravju ljudi. Pri čiščenju sedežnih garnitur uporabljamo zgolj profesionalna, bio-razgradljiva čistila in vrhunsko čistilno opremo. Naše globinsko čiščenje sedežne garniture za seboj ne pušča kemikalij, mil ali raznih detergentov. S tem bo vaša sedežna garnitura čista dlje in imela daljši življenjsko dobo. Za vsa vprašanja smo na voljo TU.

Deli s prijatelji

Sorodni prispevki

ALFA čiščenje čistilni servis Ljubljana in gorenjska

ALFA čiščenje

Vse kar iščete

Zaupajte nam vaše ideje in želje, mi jih bomo uresničili. Čistimo vse vrste objektov od tal do strehe, okna, tekstilno pohištvo, usnjeno pohištvo in vozila. Uporabljamo le najboljšo opremo, čistila in pripomočke.

Denis Kovacevic
Priljubljeni članki
Partnerji

WEBSTER.SI

Call Now ButtonPOKLIČI ZDAJ