7 razlogov za globinsko čiščenje tekstilnega pohištva

Globinsko ciscenje tekstilnega pohistva 2

Vsak dom ali drugi poslovni/osebni prostor, je prostor v katerem ljudje prebijemo znaten del življenja. Zato je ključnega pomena, da ta prostor ohranimo čist in varen za vsakodnevno uporabo. Globinsko čiščenje tekstilnih površin je smotrno vključiti tudi v redno čiščenje doma ali generalno čiščenje pisarne, bara, hotelskih sob.

 

Ljudje pogosto zanemarimo umazanijo, ki je prostemu očesu lahko nevidna, a je še vedno tam in včasih celo bolj škodljiva kot denimo madež na prtu. Tu izpostavljamo predvsem umazanijo (prah, pršice, škodljivi mikroorganizmi, alergene snovi, ostanki kože, telesne tekočine, bakterije in virusi, plesni), ki napada tekstilno oblazinjeno pohištvo.

 

Prav v vsakem domu ali pisarni se najde vsaj en kos tekstilnega pohištva (stol, preproga, itison, sedežna garnitura, kavč, fotelj, vzmetnica), ki ga je treba redno čistiti in vzdrževati. Zakaj? Že če pri sebi pomislimo: koliko umazanije bi se nabralo na majici ali bundi, če je ne bi oprali mesec ali dva? Podobno se dogaja tudi z našim najljubšim naslonjačem, tepihom ali vzmetnico. V nadaljevanju predstavljamo 7 pomembnih razlogov za redno globinsko čiščenje tekstilnega pohištva.

 

#1 BOLJŠA KAKOVOST ZRAKA

Globinsko ciscenje tekstilnega pohistvaKot omenjeno se v/na tekstilnem pohištvu nabira veliko nečistoč, virusov in drugih alergenov, ki lahko neposredno ogrožajo zdravje in slabšajo kakovost življenja ljudi. Tako s tekstilno nečistočo kontaminiran zrak, je vse prej kot dober za naše zdravje in počutje. V tem primeru so najbolj ogroženi otroci, starejši ljudje in hišni ljubljenčki. Poskrbimo za čistejši zrak in zdravje najbolj ranljivih skupin z rednim globinskim čiščenjem oblazinjenega pohištva. Le kakovostno globinsko čiščenje je prava rešitev za boljšo kakovost zraka in zmanjšano prisotnost alergenov in drugih zdravju škodljivih snovi v oblazinjenem pohištvu.

 

#2  ZMANJŠANJE ZDRAVSTVENIH TEŽAV

Ste vedeli, da prah, pršice, vlaga in drugi neželeni mikroorganizmi, ki se prilepijo na vlakna vašega pohištva ter tam ostanejo predolgo, lahko povzročajo bolezni in alergijske reakcije? Ste vedeli, da se brez rednega čiščenja pohištva osebam z intoleranco na prah in pršice ali težave bronhitisom ali astmo, stanje lahko slabša? Redno globinsko čiščenje tekstilnega pohištva drastično pripomore, k zmanjšanju vzrokov za težave z dihalnimi obolenji in lahko znatno izboljša čistočo vašega doma in zdravje vaše družine.

 

#3 NEPRIJETNE VONJAVE

Družinska dnevna soba je v veliki večini družin najljubši prostor druženja, pisanja domačih nalog, hranjenja, previjanja novorojenčkov, zabave in igranja. Tu se zgodi največ prijetnih in neprijetnih družinskih dogodivščin. Tu ob čipsu in kokakoli ali kozarčku vina pogledamo veliko filmov (v nekaterih celo igramo), serij in risank. V tem prostoru in času se zgodi tudi veliko neljubih dogodkov, kot so po kavču polit sok, ostanki hrane, ostanki telesnega znoja in drugih telesnih tekočin, odmrli delci kože, polulana sedeža garnitura, vonj kuhanja in kajenja… Vse to privede do prekomerne globinske umazanosti tekstilnega pohištva, ki sčasoma začne oddajati neprijetne vonjave. Le kakovostno in temeljito globinsko čiščenje se lahko spopade in zmaga v boju z neprijetnimi vonjavami ter prinese pravo svežino v vaš dom.

 

#4 DALJŠA ŽIVLJENJSKA DOBA POHIŠTVA

Mogoče tega še ne veste, a redno čiščenje in vzdrževanje tekstilnega pohištva in njegova življenjska doba gresta z roko v roki. Oprema stanovanja ali hiše predstavlja eno pomembnejših investicij v naša življenja. Bolje skrbite za vaš dom, dlje časa ga boste lahko kakovostno uporabljali. Naj vam predolgo nasičena umazanija (prah, rja, pršice, vlaga,…) ne uniči notranje strukture pohištva. Skrbite za svojo opremo in jo z vakumskim sesalcem temeljito posesajte vsaj 1 krat tedensko. Profesionalno globinsko čiščenje z vrhunsko opremo in bio-razgradljivimi čistili, priporočamo vsaj 1 krat letno. To bo prispevalo k daljšemu življenjskemu ciklu vašega pohištva.

 

#5 LEPŠI IZGLED IN OSVEŽENE BARVE

FoteljSte bili že kdaj v prostoru, kjer je stal na videz star, zaprašen in umazan kavč ali sedežna garnitura? Ste prišli v lekarno, kjer vas je na vhodu pozdravil velik, umazan predpražnik? Ste prišli v kozmetični ali avto salon, kjer vas je pričakal umazan fotelj ali stol? Vsi ti in podobni primeri, dajejo ljudem odbijajoč občutek umazanosti celotnega prostora, kar vodi v slabše počutje. Redno in kakovostno globinsko čiščenje je rešitev za vse vrste umazanije (kava, čaji sokovi, znoj, prah, mastni madeži…), na vseh materialih (volna, blago, velur, mikrotkanina, carabu, aquaclean,…).

Proces globinskega čiščenja v večini primerov odstrani vse vrste madežev, prah, pršice in druge mikroorganizme, viruse, bakterije in podobno. Tu pa je nujno poudariti tudi, da se s čiščenjem ne sme odlašati predolgo, saj določeni madeži lahko hitro poškodujejo ali obarvajo tkanino do mere, da popolna odstranitev madežev ni več mogoča. Hiter klic po globinskem čiščenju zahtevajo predvsem madeži vlage, rje, krvi, urina, bruhanja, vina, kave, borovničevega soka, aronijinega soka. Profesionalna bio-razgradljiva čistila za globinsko čiščenje odstranijo vse vrste madežev in osvežijo barvo tkanine. Ne čakajte predolgo in si že danes rezervirajte svoj termin za globinsko čiščenje sedežne garniture, preproge, fotelja stolov, tapisona itisona ali vzmetnic.

 

#6 BOLJŠE POČUTJE

Vsak dom predstavlja privatno zavetje varnosti, veselja  in dobrega počutja. Zato si vsi zaslužimo vstopiti v čist dom, s čistimi okni, čistimi talnimi oblogami, s čistimi preprogami in tudi čistim tekstilnim oblazinjenim pohištvom. Če bo dom čist in urejen bo to znatno vplivalo na nivo pozitivne energije v hiši in dobro počutje celotne družine. Redno očiščeno oblazinjeno pohištvo prispeva tudi, k lepšim in prijetnejšim obiskom prijateljev in znancev. Globinsko čiščenje zmanjša normalen človeški občutek sramu pred umazanijo in potrebo po dodatnih dekah in pokrivalih, ki navadno služijo le skrivanju madežev na sedežnih garniturah. Znebite se nepotrebnih ovir in preprosto zaživite prijetnejše življenje.

 

#7 ZMANJŠANJE POŠKODB MATERIALOV

Ljudje se iz različnih razlogov (cena, ˝preprostost˝ opravila, zmožnost čiščenja,…) odločajo za samostojno čiščenje tekstilnega pohištva. Pri tem se po naših izkušnjah uporabljajo razne pene in cenena čistila za tekstil. Ta pogosto madeže še poslabšajo, umazanijo poglobijo in zlepijo nabran prah. Po takem čiščenju se situacija poslabša in je reševanje ljubega kosa pohištva zelo težavna. Velikokrat se gospodinje lotijo samostojnega čiščenja sedežne garniture s sirkovo krtačo in megliom, steleksom ali celo kakšnim bolj agresivnim čistilom, ki ga med opravilom ne izperejo iz tkanine. Ne počnite tega! Drgnjenje materiala z neprimernimi pripomočki in močna čistila so pravi recept za hitro pot kavča ali tepiha na smetišče!

Če gre za čiščenje preproge, tepiha, vzmetnice, stola ali sedežne garniture naloga vse prej kot preprosta. Kakovostno globinsko čiščenje zahteva natančno izurjeno roko, veliko znanja o materialih, primerna čistila, krtače, krtačne stroje in najpomembneje kakovosten ekstrakcijski čistilni stroj. Kakovosten ekstrakcijski čistilni stroj bo iz čiščenca odstranil ves prah, vso odvečno vodo in med čiščenjem dodana čistila. Tako bodo materiali ustrezno negovani in čisti. Vrhunska kombinacija vsega vedno prinese najboljše dolgoročne rezultate.

 

ALFA čiščenje smo pravi naslov za globinsko čiščenje vseh vrst tekstilnih površin

Ob izvedbi globinskega čiščenja se najprej prepričamo o vrsti materiala in temu primerno prilagodimo čistila in postopek čiščenja. Tako se lahko izognemo vsem mogočim poškodbam materialov in vašemu pohištvu omogočimo korektno nego. Pri čistilnemu servisu ALFA čiščenje za najbolj kakovostne rezultate, čiščenje navadno opravimo z metodo ekstrakcije s toplo vodo, ki pohištvu omogoči daljšo življenjsko dobo, svež vonj, odstranjene madeže in osvežene barve. Po čiščenju strankam ponudimo tudi impregnacijska sredstva, ki dodatno ščitijo tkanino pred hitrim nabiranjem novih madežev in drugih nečistoč. Pišite nam in si rezervirajte svoj termin za profesionalno globinsko čiščenje tekstilnega pohištva.

Deli s prijatelji

Sorodni prispevki

ALFA čiščenje čistilni servis Ljubljana in gorenjska

ALFA čiščenje

Vse kar iščete

Zaupajte nam vaše ideje in želje, mi jih bomo uresničili. Čistimo vse vrste objektov od tal do strehe, okna, tekstilno pohištvo, usnjeno pohištvo in vozila. Uporabljamo le najboljšo opremo, čistila in pripomočke.

Denis Kovacevic
Priljubljeni članki
Partnerji

WEBSTER.SI

Call Now ButtonPOKLIČI ZDAJ