Nasveti za hitrejše čiščenje doma

Nasveti za hitrejše čiščenje

Sem družinski človek, ki ves prosti čas tega sveta nameni takim in drugačnim družinskim prigodam. To vam lahko veliko pove o meni. Sem lastnik čistilnega servisa in delam po vsej Sloveniji. Ko se po napornem dnevu v službi vrnem domov je zadnja misel, ki mi pade na pamet čiščenje doma. Kakorkoli, tudi to nalogo je treba opraviti. Tako sem razmišljal in raziskoval kako bi pri domačih dnevnih opravilih prihranil čas. Uspelo mi je! Po branju raznih člankov, forumov in nasvetov s socialnih medijev sem jih veliko preizkusil. Tu so nasveti za hitrejše čiščenje, ki delujejo in nam lahko zares olajšajo življenje.

 

Nasveti za hitrejše čiščenje doma, ki vam bodo olajšali življenje

 

1 Za čiščenje pečice uporabite MR Muscle

Kot profesionalni čistilec še nikoli prej nisem slišal za MR Muscle sprej z aktivno peno, ki hitro očisti pečico. Stvar res deluje. Pečico sem našprical s tem čistilnim sredstvom, pustil stati 15-20 minut in večkrat pobrisal z mokro krpo. Bolj zapečeno umazanijo sem rahlo podrgnil z grobo stranjo gobice za pomivanje posode. Rezultat je bil sprejemljiv (je pa res da pečico ne čistimo le 1 letno).

 

2 Očistite mikrovalovno pečico s kisom in limono

V za mikrovalovno pečico varno posodo zmešajte vodo in kis v razmerju 3:1 (npr 3 dl vode in 1 dl kisa), nato v mešanico dodajte še razrezano limono. Mikrovalovno pečico na medium prižgite za 5 minut. Po končanem programu pečico pustite zaprto še vsaj 5 minut. Sedaj boste veliko hitreje in lažje očistili vso umazanijo.

 

3 Očistite kopalniški zračnik

Ste že kdaj čistili zračnik v kopalnici. Če je odgovor ne pojdite tja in si ga oglejte. Po vsej verjetnosti je pol prahu. Tega lahko očistite preprosto z zračnim kompresorjem. Preprosto odpihnite prah v zračnik. Če zračnega kompresorja nimate, lahko za čiščenje uporabite tudi sesalec ali manjšo metlico.

 

4 Čiščenje tuš ročke s kisom

Ko smo že v kopalnici si oglejte še tuš ročko in pipe. Če pogledate podrobneje, se je z šobah, kjer izteka voda zagotovo nabral vodni kamen. To sčasoma lahko povzroči mašenje vodnih šob in tudi slabši curek vode. Če nimate profesionalnih namenskih čistil imate doma zagotov kis. V plastično posodo nalijte nekaj kisa. Kisa naj bo ravno toliko, da boste mesta kjer se je nabral kamen lahko namočili vanj. Pustite stati 2 uri in preprosto izplaknite z vodo. Vodni kamen bo izginil in ročka bo kot nova.

 

5 Hitro čiščenje žaluzij

Čiščenje žaluzij je opravilo, ki v veliko domovih vzame največ časa. Žaluzije navadno čistimo, tako da jih poškropimo s čistilom in jih potem s suho krpo prebrišemo. Še posebaj veliko časa vzame čiščenje okoli nitke, ki drži naslednje dele žaluzij. Vse skupaj lahko pospešimo, tako da okoli prijemalke (napravica podobna pinceti le ta je večja) z obeh strani navijemo mikrokrpo ter z nežim prijemanjem in premiki po vseh delih žaluzije le to očistimo. Za boljši rezultat lahko na mikrokrpo poškropimo nekaj čistila (za stekla na primer). Čistila mora biti toliko, da krpa ni preveč mokra saj bo v nasprotnem primeru po čiščenju pustila sledi.

 

Nasveti za hitrejše čiščenje odstranjevalec dlake

6 Hitro odstranjevanje dlake hišnih ljubljenčkov

Odstranjevanje dlake hišnih ljubljenčkov je lažje opravilo kot si mislite. Navadno se vsi trudimo dlako odstraniti z raznimi sesalniki. V veliko primerih je to mogoče a le če to počnete redno. Ko se dlaka bolj prime pohištva je ena boljših rešitev, da si priskrbite valjček za odstranjevanje dlak. Gre za ročno napravo s katero enostavno odvaljate dlako hišnih ljubljenčkov. Druga in zelo učinkovita možnost pa je da si na roko nadenete zaščitne nitrilne rokavice in ti opravite ročno. Z dlanjo potegnite po dlakah in vam bodo sledile. Če se odločite za to možnost istočasno dlake sesajte s sesalnikom.

 

7 Hitra rešitev za prašne zavese, prte, prtičke in podobno

Če ste si pri odstranjevanju dlak hišnih ljubljenčkov izbrali valjček ima ta lahko še kakšno super funkcijo. S tem istim valjčkom lahko s prtov, zaves, rolet in podobnih stvari enostavno poberete prah. Ta valjček je zelo priročna zadeva, zato menim, da bi moral biti prisoten v vsakem gospodinjstvu.

 

8 Naj se vaša banja zasveti kot nova

Dejstvo je da se v banjah hitro nabira umazanija (ostanki mil, čistil, vodni kamen, telesne tekočine, ostanki kože,…). Med čiščenjem banje ali tuš kabine velikokrat že skoraj obupamo, saj se te zelo težko čistijo. Če nimate pri roki ustreznih čistil imate pa vodko ste lahko brez skrbi. Ja prav ste prebrali VODKA. Pri tem opravilu je ne bost pili temveč jo napršite po banji in pustite stati cca 10 minut. Nadaljujte za navadnim čiščenjem s krtačko, gobico in presenečeni boste nad rezultati in hitrostjo čiščenja.

 

9 Bonus nasvet – Privoščite si ALFA čiščenje

Če med zgornjimi nasveti za hitrejše čiščenje niste našli pravega, smo to zagotovo ALFA čiščenje. Za vsako umazanijo bomo našli primerno rešitev in rezultati bodo vrhunski, čistoča pa bo trajala dlje. Pri čiščenju uporabljamo le najboljša profesionalna čistila in pripomočke. Za naše globinsko čiščenje uporabljamo bio-razgradljiva čistila, ki jih s posebnim vrhunskim strojem popolnoma izperemo iz vašega pohištva. Pohištvo lahko tudi zaščitimo in tako bo vaše pohištvo ostalo čisto dlje časa, saj se bo umazanija težje prijela na površino.

Deli s prijatelji

Sorodni prispevki

ALFA čiščenje čistilni servis Ljubljana in gorenjska

ALFA čiščenje

Vse kar iščete

Zaupajte nam vaše ideje in želje, mi jih bomo uresničili. Čistimo vse vrste objektov od tal do strehe, okna, tekstilno pohištvo, usnjeno pohištvo in vozila. Uporabljamo le najboljšo opremo, čistila in pripomočke.

Denis Kovacevic
Priljubljeni članki
Partnerji

WEBSTER.SI

Call Now ButtonPOKLIČI ZDAJ