Kako iz preproge odstraniti žvečilni gumi?

Kako odstraniti zvecilni gumi

Je ob prihodu domov tudi vas zmotil na preprogo prilepljen žvečilni gumi? Ste tudi vi nekje zunaj stopili na žvečilni gumi in ga prenesli na tepih v avto? Se je tudi vam na sedežno garnituro prilepil žvečilec? Bo potrebno globinsko čiščenje sedežne garniture? Si predstavljate? Sladka gumi zmešnjava prilepljena na tkaninska vlakna, ki jo je težko odstraniti! Začnete čistiti s čistili in gobico, stvar se prične topiti, madež se poveča, žvečilka prodre še globje v tkanino in se tam zlepi…Kaj pa sedaj? Ne bojte se, ni še konec! Odstranitev žvečilnega gumija je ob pravočasnem reagiranju preprosta. Preberite si 3 načine kako doma, brez posebnih pripomočkov iz tekstila odstraniti žvečilni gumi.

 

Kako iz preproge ali sedežne garniture odstraniti žvečilni gumi?

#1 ZAMRZNI IN PODRGNI

Najbolj enostaven način za odstranitev žvečilnega gumija s preproge je zagotovo Zmrzni in podrgni. Pri tem postopku je pomembno, le da se odstranjevanja lotite takoj, ko madež zagledate. Neposredno na prizadeto mesto položite vrečko ledu in ga obložite s suho, čisto brisačo. Tako boste zadržali hladen zrak na mestu, kjer je to potrebno. Led pustite delovati 10-15 minut. Ko žvečilni gumi zamrzne ga previdno podrgnite stran. Za odstranjevanje lahko uporabite kuhinjsko žlico ali kakšen podoben predmet (ne uporabljajte ostrih predmetov). Če je potrebno postopek lahko tudi ponovite. Za starejše in bolj posušene ˝gumi madeže˝ bo postopek treba večkrat ponoviti ali se obrniti na profesionalni čistilni servis.

 

#2 ˝NAMASTI˝ IN PODRGNI

Ko je žvečilni gumi izpostavljen zunanjim dejavnikom se začne sušiti in prijemati na površino. Naslednji način za odstranitev žvečilnega gumija je ˝Namasti˝ in podrgni. Ta postopek je hiter in izjemno učinkovit. Vaša težava bo rešena v manj kot 15 minutah, madež na preprogi pa bo ostal le še neprijeten spomin. Na prizadeto mesto nanesite manjšo količino WD-40. Počakajte nekaj minut in žvečilni gumi previdno podrgnite stran. Za odstranjevanje lahko uporabite rob kuhinjske žlice ali tekstilno krtačko (ne uporabljajte ostrih predmetov). V kolikor čistite s krtačko bo potrebno dodati nekaj več WD-40. Če po čiščenju na preprogi ostane še kaj umazanije, jo je potrebno dodatno globinsko očistiti. Izogibajte se alkoholnim in agresivnim čistilom, saj ob neprimerni uporabi lahko na preprogi povzročijo več škode kot koristi.

 

#3 POKLIČI IN POČAKAJ

Če dvomite v namige ali preprosto ne želite imeti opravka s tovrstnim čiščenjem, lahko to opravilo vedno prepustite profesionalcem. ALFA čiščenje smo za globinsko čiščenje specializiran čistilni servis, ki se z veseljem spopademo z vsemi vrstami nečistoč tekstilnih površin. Če vas zanima globinsko čiščenje preprog smo sigurno pravi naslov za vas! Naša ekipa specializiranih čistilcev, profesionalna oprema in čistila ter unikatni postopki čiščenja so pravi recept za vrhunske rezultate. Vaše preproge bodo čiste in dišeče že v nekaj urah. Po globinskem čiščenju priporočamo dodatno impregnacijo tkanine za boljšo obstojnosti barv in zaščito pred umazanijo. Sporočite nam vaše želje in vprašanja. Z veseljem vam bomo odgovorili.

Deli s prijatelji

Sorodni prispevki

ALFA čiščenje čistilni servis Ljubljana in gorenjska

ALFA čiščenje

Vse kar iščete

Zaupajte nam vaše ideje in želje, mi jih bomo uresničili. Čistimo vse vrste objektov od tal do strehe, okna, tekstilno pohištvo, usnjeno pohištvo in vozila. Uporabljamo le najboljšo opremo, čistila in pripomočke.

Denis Kovacevic
Priljubljeni članki
Partnerji

WEBSTER.SI

POKLIČI ZDAJ